EL-TEKNIK grafik
nærbillede af Elektriker der kigger i sin firmabil
Skrevet 22. februar 2023

De bedste råd til at beskytte dit hjem mod elektrisk overbelastning

At beskytte dit hjem mod elektrisk overbelastning er vigtigt for at undgå farlige situationer, der kan føre til skader eller endda brand. Der er flere måder at beskytte dit hjem mod elektrisk overbelastning på, og i dette indlæg, giver vi dig de bedste råd til at beskytte dit hjem.
1

Opgradering af elektrisk panel

Opgradering af det elektriske panel i dit hjem kan være en vigtigt, for at beskytte dit hjem mod elektrisk overbelastning. Et gammelt elektrisk panel kan have begrænset kapacitet og kan måske ikke klare den mængde strøm, som alle jeres moderne apparater kræver. En professionel elektriker kan hjælpe dig med at opgradere dit elektriske panel for at sikre, at det kan håndtere mængden af strøm, som dit hjem kræver.
2

Udskiftning af gamle ledninger

Gamle ledninger kan være farlige og kan føre til overbelastning og kortslutning. Hvis du har et ældre hjem, kan det være en god idé at få en professionel elektriker til at undersøge dine ledninger og anbefale en udskiftning, hvis det er nødvendigt. Gamle ledninger, stofledninger og uautoriserede installationer kan være risikable og skabe brandfare. Nyere ledninger er mere holdbare og har i øvrigt en højere kapacitet til at håndtere de mængder strøm, som de moderne apparater kræver.
3

Brug af overspændingsbeskyttelse

Overspændingsbeskyttelse kan beskytte dine apparater mod skader forårsaget af overspænding og overbelastning fx ved lynnedslag. Du kan købe en overspændingsbeskyttelse til dine enheder, eller du kan installere en helhus overspændingsbeskyttelse, som vil beskytte hele dit hjem mod overspænding.
4

Brug af jordforbindelse

Jordforbindelse er en måde at beskytte dig mod elektrisk overbelastning ved at give en alternativ rute for strømmen at følge, hvis der opstår en fejl i systemet. Hvis du ikke har jordforbindelse i dit hjem, kan du få en professionel elektriker til at installere det for dig.
5

Undgå overbelastning af stikkontakter

Overbelastning af stikkontakter kan føre til elektrisk overbelastning og brand. Du kan undgå overbelastning af stikkontakter ved at bruge en stikkontakt med flere udgange eller en strømskinne til at fordele strømmen på flere enheder.
6

Undgå overbelastning af forlængerledninger

Forlængerledninger er praktiske, men de kan også være farlige, hvis de overbelastes. Du bør undgå overbelastning af forlængerledninger ved at bruge en længere forlængerledning i stedet for at tilslutte flere forlængerledninger sammen.
6

Hold øje med dine apparater

Det er vigtigt at holde øje med dine elektriske apparater og sikre, at de er i god stand. Hvis et apparat ser slidt ud eller er beskadiget, kan det være farligt at bruge. Udskift det med det samme eller få det repareret af en kvalificeret elektriker.

Det er også vigtigt at sikre, at dine apparater ikke er tilsluttet en stikkontakt, der allerede er overbelastet. Hvis du har brug for at tilslutte flere apparater end der er stikkontakter, kan du overveje at installere flere stikkontakter eller bruge en godkendt stikdåse med indbygget overbelastningsbeskyttelse.
8

Få din el-installation tjekket

Det er en god idé at få din el-installation tjekket af en kvalificeret elektriker med jævne mellemrum. En elektriker kan identificere eventuelle problemer og give råd om, hvordan du bedst beskytter dit hjem mod elektrisk overbelastning. 

En kvalificeret elektriker kan også hjælpe med at installere eller opgradere dine stikkontakter, udskifte dine gamle ledninger og sikre, at dine apparater fungerer korrekt og sikkert.
9

Undersøg dine forsikringer

Hvis der opstår skader på dit hjem på grund af elektrisk overbelastning, kan det være en dyr affære at få det repareret. Derfor er det en god idé at undersøge dine forsikringer og finde ud af, om din forsikring dækker skader forårsaget af elektrisk overbelastning. Hvis din forsikring ikke dækker disse skader, kan det være en god idé at overveje, om du skal opgradere din forsikring eller købe en særskilt police, der dækker elektrisk overbelastning.

At beskytte dit hjem mod elektrisk overbelastning er afgørende for at sikre dig og din families sikkerhed. Ved at følge disse råd kan du reducere risikoen for farlige situationer og undgå potentielle skader på dit hjem.

Husk kontakt en autoriseret elektriker

Hvis du er i tvivl om noget, eller hvis du har brug for hjælp til at installere nye stikkontakter, udskifte ledninger eller identificere eventuelle problemer med dine apparater.
Her kan du finde os

Vi er din lokale elektriker – tæt på dig

Vores autoriserede elektrikere dækker Kalundborg, Købehavn, Odsherred og Holbæk – vi er klar til at hjælpe dig i mål med din næste opgave.
cross